Adams Musical Instruments - Experience the Sound of Quality

Adams Concert Serie Vibrafoon

De Concert Series vibrafoon biedt vele mogelijkheden voor de behoeften van uw ensemble. De vibrafoon is beschikbaar met een Voyager, Traveler of Endurance Field frame. De koppen en draaglatten zijn in zwart vinyl gewikkeld voor de beste duurzaamheid. De Concert vibrafoon bevat de nieuwe Alpha stemmingsmethode. Deze nieuwe techniek is niet alleen de nieuwe standaard voor intonatie, maar maakt het geluid van de vibrafoon ook opener, waarmee deze over het gehele bereik meer volume krijgt. De optionele, nieuw ontworpen, geluidloze motor met riemaandrijving wordt bediend met een paneel dat zich gunstig op de lat aan de spelerskant bevindt.

 • Alpha Stemmingsmethode
 • Aluminium “graduated” toetsen (57-38 mm) in mat zilver en goud
 • Voyager, Traveler of Field Frame systeem
 • Bereik: 3.0 octaven (F3-F6)
 • Beschikbaar met en zonder motor
 • Motor met geluidloze riemaandrijving
 • Motorbedieningspaneel is gunstig geplaatst op de lat aan de spelerskant
 • Nauwkeurig dempsysteem
 • Optioneel breed demppedaal
 • In duurzaam vinyl gewikkelde houten frame onderdelen
 • Wordt standaard geleverd met beschermhoes en een paar VR3 mallets

Toetsen

De exclusief geanodiseerde aluminium toetsen van Adams zijn beschikbaar in mat zilver en goud. Met de nieuwe Alpha stemmingsmethode worden de meest zuiver gestemde, open en resonerende toetsen geproduceerd die er maar zijn.

Met of zonder motor

Het instrument is beschikbaar met of zonder een motor, die aangesloten wordt met een stroomadapter voor gebruik tussen 110 en 220V. De motor heeft een geluidloze riemaandrijving en heeft een snelheidsbereik van 40-140 RPM. Het bedieningspaneel met digitale display is gemakkelijk te bedienen en biedt de speler de kans om de resonatorkleppen te laten stoppen als ze open of dicht zijn. Dit bedieningspaneel is gunstig geplaatst op de draaglat die aan de kant van de speler is gemonteerd.

Dempsysteem

De nauwkeurige dempmechaniek biedt de mogelijkheid om de hoogte aan te passen van zowel de demper als het pedaal, waardoor elke speler het instrument naar eigen speelstijl kan aanpassen. De demper beschikt over een nieuw soort viltmateriaal van superieure kwaliteit om een compleet stille demping te bereiken. Een extra breed pedaal is beschikbaar als optionele accessoire in plaats van het standaard draaipedaal.

Frame

Er zijn drie frametypen beschikbaar voor de Adams Concert Serie Vibrafoon.

Concert Serie Vibrafoon draaglatten en koppen zijn gewikkeld in duurzaam zwart vinyl dat een klassieke tint geeft aan het podium. Onze gepatenteerde hoogteversteller heeft een elegant ontwerp dat snelle, nauwkeurige aanpassingen mogelijk maakt. Geen enkele andere vibrafoon op de markt is zo gemakkelijk te verplaatsen als de Adams vibrafoons.

Voyager Frame
Het gepatenteerde Voyager frame van Adams is enorm duurzaam en biedt snelle, moeiteloze aanpassingen aan vele speelhoogtes. Deze eigenschap is perfect voor situaties waar veel spelers met verschillende lengtes het instrument gebruiken, bijvoorbeeld op muziekscholen. Dezelfde soepele hoogteversteller is ook te vinden op het Traveler Frame en het Endurance Field Frame.

Traveler Frame
Het Traveler Frame beschikt over een lage dwarsstang en zijsteunen voor een uitstekende stabiliteit. Dit frame laat een actief programma op het podium toe en voegt een portie sierlijkheid toe. Ook dit frame is voorzien van de Voyager hoogteversteller.

Endurance Field Frame
Het Endurance Field Frame is ontworpen voor maximale stevigheid en duurzaamheid, zodat je de vibrafoon kunt verplaatsen over gras, parkeerterreinen of waar het ensemble zich ook bevindt. De extreem grote, gemakkelijk rollende vergrendelbare wielen en de nauwkeurige hoogte-instelling maken dat dit het meest duurzame, best ontworpen framesysteem is dat momenteel bestaat. Een handige stang die over de volledige lengte van het frame loopt is de perfecte plek om bekkens, bellen en zelfs trommels te plaatsen, wat een goede toevoeging kan zijn bij een percussie-uitvoering.

Adams Musical Instruments bestaat 50 jaar Win deze maand een pauken set! Doe mee en win!

Cookie informatie

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te optimaliseren.

Meer info