Adams Musical Instruments - Experience the Sound of Quality

Alpha Serie Vibrafoon

De Alpha serie vibrafoon van Adams combineert geavanceerde akoestische techniek met een ontwerp dat zich esthetisch onderscheidt van de rest. De gepatenteerde toetsen met het geavanceerde Alpha stemmingssysteem creƫren een volledig gebalanceerde klank over het hele bereik van het instrument. De nieuw ontworpen motor is geruisloos en eenvoudig te bedienen.

  • Alpha Stemmingsmethode
  • Aluminium “graduated” toetsen (57-38 mm) in mat zilver en goud
  • Bereik: 3.0 octaven (F3-F6), 3.5 octaven (C3-F6) en 4.0 octaven (C3-C7)
  • Traveler Frame systeem
  • Motor met geluidloze riemaandrijving met bedieningsknoppen in de kleine kop
  • Ontworpen door KesselsGranger DesignWorks
  • Nauwkeurig dempsysteem
  • Optioneel breed demppedaal
  • 9 verschillende kleurcombinaties
  • Wordt standaard geleverd met beschermhoes en een paar VR3 mallets

Vloeiend ontwerp. Klank perfectie. 

De nieuw ontwikkelde Alpha stemmingsmethode laat Adams’ meesterstemmers de boventonen uitermate precies bepalen. Door de nieuwe harmonische structuur van de Alpha stemming smelt het geluid van de toetsen op ongelooflijke wijze samen, resulterend in een geweldige projectie en een ongekend vol en open geluid. Met behulp van een gepatenteerde computergestuurde methode is Adams het enige bedrijf dat toetsen produceert die nauwkeurig zijn gestemd, tot een ongelooflijke zesde boventoon in het lagere register. Dit exclusieve stemmingsproces geeft onze toetsen de meest stabiele toon en gelijkmatige klank die beschikbaar is en geeft ons volledige controle over alle aspecten van het geluid.

Toetsen

De exclusief geanodiseerde aluminium toetsen van Adams zijn beschikbaar in mat zilver en goud. Met de nieuwe Alpha stemmingsmethode worden de meest zuiver gestemde, open en resonerende toetsen geproduceerd die er maar zijn.

Stille ingebouwde motor

De Alpha vibrafoon bevat een nieuw ontworpen motor die geruisloos en eenvoudig te bedienen is. Het bedieningspaneel is volledig ingebouwd in de kleine kop van het instrument en de snelheid (bereik van 40-140 rpm) van het ronddraaien van de resonatorkleppen is gemakkelijk af te lezen van het digitale scherm. De speler kan zelf kiezen om deze kleppen open of dicht te laten stoppen. De 12v motor wordt aangesloten met een stroomadapter voor gebruik tussen 110 en 220V.

Frame en dempsysteem

Het Traveler Frame beschikt over een lage dwarsstang en zijsteunen voor een uitstekende stabiliteit. Het frame is voorzien van de gepatenteerde Adams hoogteversteller. Het dempsysteem biedt de mogelijkheid om de hoogte aan te passen van zowel de demper als het pedaal, waardoor elke speler het instrument naar eigen speelstijl kan aanpassen. De demper beschikt over een nieuw soort viltmateriaal van superieure kwaliteit om een compleet stille demping te bereiken. Een extra breed pedaal is beschikbaar als optionele accessoire in plaats van het standaard draaipedaal.

Negen kleurcombinaties

Alpha instrumenten hebben een sensationele toevoeging aan het frame ontwerp van Adams instrumenten. Adams heeft samengewerkt met Kessels Granger Design Works om de nieuw gevormde draaglatten, koppen en resonatoren te creëren, verkrijgbaar in verschillende kleurcombinaties.
Drie massief eiken draaglatten & koppen afwerkingen: Graphite, Walnut en White Wash
Drie gepoederlakte resonatorafwerkingen: Black, Desert en Satin Gold

Cookie informatie

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te optimaliseren.

Meer info