Cookie informatie

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te optimaliseren.

Meer info
Adams Musical Instruments - Experience the Sound of Quality

Alpha Serie Marimba

De instrumenten in de Alpha Serie vertegenwoordigen de allernieuwste ontwikkelingen in het ontwerpen van instrumenten vandaag de dag. De hoge, wijde boog van de resonatoren, de volle houtlakafwerking en de aluminium gepolijste naamplaat gaan allemaal naadloos in elkaar over en vormen een optisch statement voor moderne ontwerpen. Alleen het best gerijpte Honduras Rosewood wordt gebruikt voor de toetsen. Elke toets wordt vervolgens gestemd met de Alpha stemmingsmethode, die niet alleen zorgt voor een perfecte grondtoon, maar ook voor een perfecte harmonische structuur in het hoogste register. De resonatoren, draaglatten en koppen zijn beschikbaar in verschillende kleuren, om het instrument een persoonlijke tint te kunnen geven.

Vloeiend ontwerp. Klank perfectie. 

De nieuw ontwikkelde Alpha stemmingsmethode laat Adams’ meesterstemmers de boventonen uitermate precies bepalen. Door de nieuwe harmonische structuur van de Alpha stemming smelt het geluid van de toetsen op ongelooflijke wijze samen, resulterend in een geweldige projectie en een ongekend vol en open geluid. Met behulp van een gepatenteerde computergestuurde methode is Adams het enige bedrijf dat toetsen produceert die nauwkeurig zijn gestemd, tot een ongelooflijke zesde boventoon in het lagere register. Dit exclusieve stemmingsproces geeft onze toetsen de meest stabiele toon en gelijkmatige klank die beschikbaar is en geeft Adams volledige controle over alle aspecten van het geluid van de marimba.

Best klinkende hout ter wereld

Honduras Rosewood, een zeer unieke houtsoort met een ongeëvenaarde klank kwaliteit, groeit in het hart van Centraal-Amerika. De schoonheid van de resonantie is zelfs te horen op een onbewerkt stuk Honduras Rosewood, dat daarnaast bekend staat om zijn hardheid en duurzaamheid.

Deze typische kenmerken maken dit hout het beste en meest waardevolle hout dat er bestaat voor het maken van malletinstrumenten, zoals marimba’s.

Superieure Honduras Rosewood toetsen
Alleen het best gerijpte Honduras Rosewood wordt gebruikt voor de Alpha Serie toetsen. Dit exclusieve hout is beschikbaar door vele jaren van intensieve ontwikkelingen in stemmingstechnieken.

De Alpha Series toetsen zijn de eerste keuze in elke nieuwe partij die we produceren. In combinatie met de Alpha stemmingsmethode kunnen we de hoogwaardige marimbatoetsen vervaardigen die we gebruiken voor de Alpha Serie instrumenten.

Duurzaamheid

Illegale handel en onnodig oogsten vormen een reële bedreiging voor Honduras Rosewood en lokale gemeenschappen in de regio. De grote vraag naar hardhout in de meubelindustrie zet aan tot illegale handel en zelfs veel bedrijven in de muziekindustrie kopen bij handelaren zonder moreel kompas.

Adams Musical Instruments heeft een eigen lokale plantage om duurzaamheid te garanderen en onnodig oogsten te voorkomen. Op deze manier helpen we om het mooiste hout ter wereld te beschermen en de toekomst van onze geliefde instrumenten veilig te stellen met respect voor de lokale gemeenschap.

Elk Adams instrument dat Honduras Rosewood bevat, beschikt over de juiste papieren om te bewijzen dat we werken volgens de strikte richtlijnen van de Convention on International Trade in Endangered Species of Wild Fauna and Flora (CITES). Adams Musical Instruments heeft altijd op deze duurzame manier gewerkt, met het nodige papierwerk. Al lang voordat de regelgeving voor dit type hout werd aangescherpt, werd bescherming een belangrijk thema in de muziekindustrie en dwong het bedrijven tot actie.

Bereik

De Alpha Serie marimba’s zijn beschikbaar in 4.3 octaven (A2 - C7) en 5 octaven (C2 – C7), beiden met A = 442 Hz als standaard stemming.

Frame

Alle Adams Alpha marimba’s bevatten het wereldberoemde gepatenteerde Voyager frame.

Negen kleurcombinaties

Alpha instrumenten hebben een sensationele toevoeging aan het frame ontwerp van Adams instrumenten. Adams heeft samengewerkt met Kessels Granger Design Works om de nieuw gevormde draaglatten, koppen en resonatoren te creëren, verkrijgbaar in verschillende kleurcombinaties.

Drie massief eiken draaglatten & koppen afwerkingen: Graphite, Walnut en White Wash

Drie gepoederlakte resonatorafwerkingen: Black, Desert en Satin Gold