Taal:
Adams Musical Instruments - Together in Music

Adams Alpha Serie Marimba

Het leven is te mooi voor compromissen. Om dingen na te laten. Om je droom niet na te jagen. De Adams Alpha marimba staat symbool voor een nieuwe generatie artiesten. Zo zou iedere marimba moeten klinken.

Flowing Design. Tonal Perfection

Geen enkele marimba ziet er net zo uit, of klinkt zo goed zoals de Adams Alpha. Een revolutie bij de introductie, en vandaag de dag nog steeds iconisch. In samenwerking met KesselsGranger DesignWorks is een instrument ontwikkelt dat straalt op ieder podium. Van de vloeiende boog in de resonatoren tot de exclsuieve houtafwerking en de naamplaat in geborsteld aluminium: De Alpha staat voor puur design en is verkrijgbaar in negen kleurencombinaties. 

Nog belangrijker is de klank van het instrument. De Alpha marimba laat zijn daden spreken. Muzikale, uiteraard. De met het instrument geïntroduceerde 'Alpha stemmethode' is ongeëvenaard en zorgt voor een kristalheldere projectie bij iedere aangelegenheid. Of je nu in een kleine studio of een grote concertzaal speelt, het geluid van dit instrument blijft altijd krachtig en transparant. Bij de ontwikkeling van de Alpha stemtechniek lag naast zuiverheid namelijk de focus op articulatie en projectie. Jij wilt toch ook dat jouw muzikale ideeën het publiek bereiken?

Creëer een meeslepende muzikale ervaring

Dankzij de iinovatieve Adams Alpha stemtechnologie worden jouw muzikale ideeën kraakhelder en met uiterste precisie vertolkt richting jouw publiek.

In het hoge register van de Alpha marimba sta je versteld van de nauwkeurigheid en kracht die de toetsen produceren. Bovendien is de Adams Alpha marimba getest als de marimba met het minste frame-geluid.

De nauwkeurige plaatsing van de boventonen vermindert vervorming en verhoogt de acticulatie en het open, zingende karakter in het middenregister. Frasering en dynamiek, ongeacht het tempo dat u speelt, worden prachtig geprojecteerd in iedere ruimte.

De unieke software waarmee de stemmers van Adams werken, stelt hun in staat om tot een zesde boventoon nauwkeurig te stemmen in het basregister. Daarnaast is Adams erin geslaagd om het houtwerk van het frame zo te ontwikkelen dat de Alpha het meest stijve frame in de markt heeft. Deze combinatie resulteert in het meest nauwkeurige, dynamische en op afstand krachtigste basmarimba-geluid dat je zult vinden.

Iedere Adams Alpha marimba is voorzien van een topkwaliteit keyboard, vervaardigd uit premium Honduras rosewood, gestemd met de Alpha stemtechnologie. Altijd voor een eerlijke prijs. Met een Adams instrument koop je een duurzaam instrument en hoef je geen onnodige en veel te dure keyboard-opties aan te schaffen, omdat ieder instrument de hoogst mogelijke standaard biedt.

De Adams Alpha-marimba is niet voor niets de keuze van juist die solisten die op de grote podia staan. Martin Grubinger, Ji Hye Jung, Christoph Sietzen, Svet Stoyanov, Simone Rubino, Alexej Gerassimez en vele anderen gingen u voor bij de keuze voor een Adams Alpha marimba.

Het Apex Frame

Het Apex Frame is de nieuwe basis voor alle Adams mallet instrumenten en is ontworpen vanuit degedachte van stabiliteit en functionaliteit. Het verfrissende design heeft bovendien een positieve invloed op de klankkwaliteit van de instrumenten met dit frame.

De lage dwarsbalk met innovatieve, sterke verbindingen en geïntegreerde schoren, resulteren in een zeer degelijk frame dat zich makkelijk laat verplaatsen, extreem stabiel is en bovendien minder frame-sound heeft dan ieder ander frame op de markt.­ 

De gebruiksvriendelijke en oersterke Adams hoogteverstelling is in een verbeterd ontwerp toegepast bij het design van het frame. Apex bestaat bovendien uit slechts drie onderdelen, waardoor het frame snel te (de)monteren en gemakkelijk te vervoeren is.

Het oog wil ook wat

Als artiest probeer je de menselijke zintuigen volledig te activeren. Om een instrument te creëren met een professioneel design dat zich onderscheidt van anderen, zocht Adams de samenwerking met designers van KesselsGranger DesignWorks. De elegante lijnen en talrijke spraakmakende design kenmerken van de Alpha marimba worden gecombineerd met een aantal kleurencombinaties om uw Alpha te personaliseren.

Het Alpha houtwerk is gemaakt van Frans eiken en is verkrijgbaar in de volgende beitskleuren:
Grafiet - Walnoot - Whitewash

Dit kan gecombineerd worden met drie kleuren resonatoren:
Zwart - Desert - Mat goud

Op speciaal verzoek bieden wij ook een speciale service die elke gewenste kleur kan leveren

 

Best klinkende hout ter wereld

Honduras Rosewood, een zeer unieke houtsoort met een ongeëvenaarde klankkwaliteit, groeit in het hart van Centraal-Amerika. De schoonheid van de resonantie is zelfs al hoorbaar op een onbewerkt stuk Honduras Rosewood, dat naast deze klankkwaliteit bekend staat om zijn extreme hardheid en duurzaamheid. Deze typische kenmerken maken dit hout het beste en meest waardevolle hout dat er bestaat voor het maken van malletinstrumenten, zoals marimba’s.

Superieure Honduras Rosewood toetsen
Bij het produceren en samenstellen van uw Alpha marimba wordt enkel gebruikt gemaakt van het best gerijpte Honduras Rosewood. In de zoektocht naar de ultieme klankkwaliteit, hebben de Adams engineers alles uit de kast gehaald en ervaringen uit de afgelopen decennia gebruikt om een toonaangevende marimba te ontwikkelen die klaar is voor de volgende generatie.

Duurzaamheid

Illegale handel en onnodige kap vormen een reële bedreiging voor Honduras Rosewood en lokale gemeenschappen in de regio. De grote vraag naar hardhout in de meubelindustrie zet aan tot illegale handel en zelfs veel bedrijven in de muziekindustrie kopen bij handelaren zonder moreel kompas.

Adams Musical Instruments heeft een eigen lokale plantage om duurzaamheid te garanderen en onnodig oogsten te voorkomen. Op deze manier helpen we om het mooiste hout ter wereld te beschermen en de toekomst van onze geliefde instrumenten veilig te stellen met respect voor de lokale gemeenschap.

Elk Adams instrument dat Honduras Rosewood bevat, beschikt over de juiste papieren om te bewijzen dat we werken volgens de strikte richtlijnen van de Convention on International Trade in Endangered Species of Wild Fauna and Flora (CITES). Adams Musical Instruments heeft altijd op deze duurzame manier gewerkt, met het nodige papierwerk. Al lang voordat de regelgeving voor dit type hout werd aangescherpt, werd bescherming een belangrijk thema in de muziekindustrie en dwong het bedrijven tot actie.


Specificaties 5.0 oct.

 • Keyboard: Honduras Rosewood
 • Bar width: 72 - 40 mm
 • Bereik: 5 octaven (C2 – C7)
 • Stemming: A = 442 Hz als standaard stemming
 • Lengte: 255 cm
 • Low end: 104 cm
 • High End: 40 cm
 • Hoogte: Verstelbaar 88-108 cm
 • Frame: Adams Apex

Specificaties 4.3 oct.

 • Keyboard: Honduras Rosewood
 • Bar width: 67 - 40 cm
 • Bereik: 4.3 octaven (A2 – C7)
 • Stemming: A = 442 Hz als standaard stemming
 • Lengte: 213 cm
 • Low end: 90 cm
 • High End: 40 cm
 • Hoogte: Verstelbaar 88-108 cm
 • Frame: Adams Apex

 


Cookie informatie

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te optimaliseren.

Meer info