Taal:
Adams Musical Instruments - Together in Music

F Tuba

Krachtpatser. Designicoon. Alledaagse held. De Adams F-tuba combineert de power van een grotere tuba met extreme flexibiliteit en perfecte intonatie, die jouw spel leuker en makkelijker maken.

Onze F tuba is een nieuw ontwerp van de legendarische Hirsbrunner tuba. Vanaf het begin zijn de beste tuba spelers ter wereld – zoals Perry Hoogendijk (Koninklijk Concertgebouworkest) en Hendrik-Jan Renes (Rotterdams Philharmonisch Orkest) – betrokken geweest bij het ontwikkeling van dit instrument, om te zorgen dat het aan de hoogste voorwaarden en verwachtingen voldoet.

 

Ideaal voor zowel solisten als orkestspelers, zorgt het instrument voor superieure controle en een heldere klank. De reactie is snel en precies en de intonatie is buitengewoon goed. De F tuba wordt gekenmerkt door zijn extreme gelijkmatigheid in alle registers, waardoor het een zeer flexibel instrument is. Het instrument heeft een uitstekend laag bereik en een mooie helder klinkende toon in het hoge register.

Standaard met twee mondstukbuizen

Het instrument wordt standaard geleverd met twee verwisselbare mondstukbuizen. De SOLO mondstukbuis spreekt iets lichter aan, geeft een fijner geluid en is met name wendbaarder. De PH1 mondstukbuis is ontwikkeld voor orkestgebruik, speelt iets directer en levert een breder geluid met meer power.  

Specificaties F tuba

Stemming: F
Beker: Messing
Diameter: 420 mm
Boring: Ventiel 1-2-3: 18 mm, ventiel 4: 19,5 mm en ventiel 5 (draaiventiel): 19,5 mm
Afwerking: Verzilverd
Wanddikte: 0,60
Extra: Geleverd met 2 mondstukbuizen (Solo en PH1)

Meer informatie over Adams Brass?

Adams werkt met een wereldwijd netwerk van dealers en distributeurs. Bekijk snel bij wie u het beste terecht kunt voor verdere vragen over uw toekomstige instrument. 

Dealer zoeken

Cookie informatie

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te optimaliseren.

Meer info