Taal:
Adams Musical Instruments - Together in Music

F Tuba

Krachtpatser. Designicoon. Alledaagse held. De door Adams volledig handgemaakte F-tuba combineert de power van een grotere tuba met extreme flexibiliteit en perfecte intonatie, die jouw spel leuker en makkelijker maken. 

Onze F tuba is een nieuw ontwerp van de legendarische Hirsbrunner tuba. Vanaf het begin zijn de beste tuba spelers ter wereld – zoals Perry Hoogendijk (Koninklijk Concertgebouworkest) en Hendrik-Jan Renes (Rotterdams Philharmonisch Orkest) – betrokken geweest bij het ontwikkeling van dit instrument, om te zorgen dat het aan de hoogste voorwaarden en verwachtingen voldoet.

Ideaal voor zowel solisten als orkestspelers, zorgt het instrument voor superieure controle en een heldere klank. De reactie is snel en precies en de intonatie is buitengewoon goed. De F tuba wordt gekenmerkt door zijn extreme gelijkmatigheid in alle registers, waardoor het een zeer flexibel instrument is. Het instrument heeft een uitstekend laag bereik en een mooie helder klinkende toon in het hoge register.

Standaard met twee mondstukbuizen

Het instrument wordt standaard geleverd met twee verwisselbare mondstukbuizen. De SOLO mondstukbuis spreekt iets lichter aan, geeft een fijner geluid en is met name wendbaarder. De PH1 mondstukbuis is ontwikkeld voor orkestgebruik, speelt iets directer en levert een breder geluid met meer power.  

Specificaties F tuba

Stemming: F
Beker: Messing
Diameter: 420 mm
Boring: Ventiel 1-2-3: 18 mm, ventiel 4: 19,5 mm en ventiel 5 (draaiventiel): 19,5 mm
Afwerking: Verzilverd
Wanddikte: 0,70
Extra: Geleverd met 2 mondstukbuizen (Solo en PH1)

Uw mondstukkeuze is uiterst persoonlijk en zeer belangrijk voor het speelplezier. Daarom leveren wij geen standaard mondstuk bij onze instrumenten.

Een handgemaakt instrument

Het is een gedurfd understatement om te claimen dat ieder instrument handgemaakt is. We zijn er trots op dat we een van de laatste fabrikanten ter wereld zijn die dit ambacht beheersen. Enkel door perfectie gedreven, wordt elk onderdeel tot leven gebracht in handen van onze vakkundige instrumentenmakers.

De beker en body van onze instrumenten worden volledig uit plaatmateriaal vervaardigd, waardoor we dunne en uniforme wanddiktes kunnen garanderen. Door het hameren en buigen bereiken we bovendien een hardheid die mechanisch niet haalbaar is. Deze productiemethode en de bijhorende kwaliteit is op geen enkele manier te vergelijken met de veel goedkopere hydroforming techniek die wordt toegepast op goedkopere instrumenten in de markt die worden gemaakt in lagelonenlanden. Kies jij ook voor kwaliteit?

Ventielen van ongeƫvenaarde klasse

Adams ventielen worden geproduceerd met de knowhow en productietechnieken van de legendarische ventielenmaker Bauernfeind. Door het gebruik van roestvrij staal is een lange levensduur en betrouwbare, snelle werking gegarandeerd. De ventielen worden afgewerkt op CNC-slijpmachines en met een tolerantie van 0,005 mm passend gemaakt in het met de hand gesoldeerde verntielhuis. Ervaar zelf de impact van deze ongeëvenaarde precisie op jouw speelcomfort. 

Blader door de Adams Brass collectie

Vraag nu gratis de Adams Brass catalogus aan. Ontdek onze handgemaakte koperblaasinstrumenten en laat u inspireren door verhalen van uitzonderlijke muzikanten en instrumentenbouwers.

Vraag gratis aan

Verkooppunten Adams Brass

Adams werkt met een wereldwijd netwerk van dealers en distributeurs. Bekijk snel bij wie u het beste terecht kunt voor verdere vragen over uw toekomstige instrument. 

Dealer zoeken