Taal:
Adams Musical Instruments - Together in Music

C Contrabas Tuba 6/4

De Adams CC 6/4 tuba combineert een gigantisch grote klank met een indrukwekkende kern die helder projecteert tot achterin iedere concertzaal. Op basis van de  originele mallen en gereedschappen van Hirsbrunner, zijn we met dit model aan de slag gegaan om de legendarische Yorkbrunner verder te ontwikkelen en verbeteren. Het resultaat is een van de beste replica’s van de York 6/4 CC tuba ooit gemaakt. De instrumenten worden na de bouw getest door Perry Hoogendijk, tubaïst van het Koninklijk Concertgebouworkest, alvorens ze verder worden afgewerkt. 

De Adams CC 6/4 tuba is de grotere versie van de CC 4/4 en is geschikt voor het grootste, meest krachtige orkestwerk. Dankzij de intensieve samenwerking met een aantal professionele tubaïsten in het ontwikkelproces, is het de bouwers van Adams gelukt om een groot instrument te bouwen dat nog altijd flexibel speelt. Het instrument resoneert prachtig, heeft een zeer solide laag register en een enorme klank. 

Een handgemaakt instrument

Het is een gedurfd understatement om te claimen dat ieder instrument handgemaakt is. We zijn er trots op dat we een van de laatste fabrikanten ter wereld zijn die dit ambacht beheersen. Enkel door perfectie gedreven, wordt elk onderdeel tot leven gebracht in handen van onze vakkundige instrumentenmakers.

De beker en body van onze instrumenten worden volledig uit plaatmateriaal vervaardigd, waardoor we dunne en uniforme wanddiktes kunnen garanderen. Door het hameren en buigen bereiken we bovendien een hardheid die mechanisch niet haalbaar is. Deze productiemethode en de bijhorende kwaliteit is op geen enkele manier te vergelijken met de veel goedkopere hydroforming techniek die wordt toegepast op goedkopere instrumenten in de markt die worden gemaakt in lagelonenlanden. Kies jij ook voor kwaliteit?

Ventielen van ongeƫvenaarde klasse

Adams ventielen worden geproduceerd met de knowhow en productietechnieken van de legendarische ventielenmaker Bauernfeind. Door het gebruik van roestvrij staal is een lange levensduur en betrouwbare, snelle werking gegarandeerd. De ventielen worden afgewerkt op CNC-slijpmachines en met een tolerantie van 0,005 mm passend gemaakt in het met de hand gesoldeerde verntielhuis. Ervaar zelf de impact van deze ongeëvenaarde precisie op jouw speelcomfort. 

Specificaties CC 6/4

Toonsoort: C
Maat: 6/4
Beker: Messing
Diameter: 500 mm
Boring: Ventiel 1-2-3: 19 mm, ventiel 4: 20 mm en ventiel 5 (draaiventiel): 22 mm
Afwerking: Verzilverd
Wanddikte: 0,60
Case: inclusief

Jij bent uniek

De ene muzikant heeft graag een warmere klank. De ander niet. De ene heeft een enorme longinhoud. De ander niet. Er zijn spelers die meer weerstand willen voelen. Anderen niet. Allemaal factoren die een rol spelen bij het kiezen van een instrument. 

De instrumentenbouwers van Adams gaan graag verder waar het standaard aanbod eindigt. Met een volledige in-house ontwikkeling en productie, betekent dit concreet dat we jouw instrument volledig op maat kunnen maken. Samengesteld naar jouw persoonlijke voorkeuren. Enkel door perfectie gedreven, wordt elk onderdeel tot leven gebracht in handen van onze vakkundige instrumentenmakers.  

Meer weten over de Adams Custom instrumenten? Neem vrijblijvend contact met ons op en ontdek alle mogelijkheden.

Contact

Blader door de Adams Brass collectie

Vraag nu gratis de Adams Brass catalogus aan. Ontdek onze handgemaakte koperblaasinstrumenten en laat u inspireren door verhalen van uitzonderlijke muzikanten en instrumentenbouwers.

Vraag gratis aan

Verkooppunten Adams Brass

Adams werkt met een wereldwijd netwerk van dealers en distributeurs. Bekijk snel bij wie u het beste terecht kunt voor verdere vragen over uw toekomstige instrument. 

Dealer zoeken