Taal:
Adams Musical Instruments - Together in Music

Adams A5 Trompet

De A5 is aanvankelijk ontwikkelt met de commerciële trompettist in gedachten en biedt een uitzonderlijke intonatie, slotting en respons, om aan de eisen van lead spelers te voldoen. Verrassend genoeg is de lichtgewicht constructie ook erg populair onder klassieke artiesten die op zoek zijn naar een makkelijk bespeelbaar instrument. Het maakt de aantrekkingskracht van de A5 groter dan aanvankelijk verwacht.

De A5 is geïnspireerd op gerenommeerde vintage commerciële trompetten (zoals Calicchio en Benge) en combineert de beste eigenschappen van deze instrumenten met het superieure Adams/Bauernfeind ventielenblok. Ondanks zijn lichte gewicht is deze trompet een echte krachtpatser, die zelfs met een eenvoudig mondstuk indrukwekkende prestaties levert.

De aanspraak en het reactievermogen van de A5 geeft een soort opwindend "sportwagen" gevoel. Het uitgebalanceerde design van het instrument garandeert een comfortabele grip, wat de algehele speelervaring ten goede komt.

De Adams A5 belichaamt in zijn essentie de topklasse van commercieel trompetontwerp, waarbij de voornaamste kwaliteiten van een aantal befaamde vintage trompetten samenkomen in één buitengewoon pakket. Of het nu wordt bespeeld in een groot ensemble of in een intiemere setting, zoals een koperkwintet, de gebalanceerde kern en het lichtgewicht ontwerp maken het tot de favoriete keuze van veeleisende muzikanten die zowel kwaliteit als veelzijdigheid zoeken.

Specificaties A5 trompet

Toonsoort: Bb
Beker Materiaal: Messing
Beker Diameter: 126 mm
Boring: ML 11,7 mm
Mondstukbuis: Nr. 3 messing 
Ventielhuis: Messing (lightweight) - inline
Ventielen: 3x top center roestvrij staal
Ventieldrukkers: Messing, vlak
Waterklep: Traditioneel
Afwerking: Goud gelakt
Wanddikte: 0,45
Case: Inclusief

Uw mondstukkeuze is uiterst persoonlijk en zeer belangrijk voor het speelplezier. Daarom leveren wij geen standaard mondstuk bij onze instrumenten.

Jij bent uniek

De ene muzikant heeft graag een warmere klank. De ander niet. De ene heeft een enorme longinhoud. De ander niet. Er zijn spelers die meer weerstand willen voelen. Anderen niet. Allemaal factoren die een rol spelen bij het kiezen van een instrument. 

De instrumentenbouwers van Adams gaan graag verder waar het standaard aanbod eindigt. Met een volledige in-house ontwikkeling en productie, betekent dit concreet dat we jouw instrument volledig op maat kunnen maken. Samengesteld naar jouw persoonlijke voorkeuren. Enkel door perfectie gedreven, wordt elk onderdeel tot leven gebracht in handen van onze vakkundige instrumentenmakers.  

Meer weten over de Adams Custom instrumenten? Neem vrijblijvend contact met ons op en ontdek alle mogelijkheden.

Contact

Blader door de Adams Brass collectie

Vraag nu gratis de Adams Brass catalogus aan. Ontdek onze handgemaakte koperblaasinstrumenten en laat u inspireren door verhalen van uitzonderlijke muzikanten en instrumentenbouwers.

Vraag gratis aan

 

Verkooppunten Adams Brass

Adams werkt met een wereldwijd netwerk van dealers en distributeurs. Bekijk snel bij wie u het beste terecht kunt voor verdere vragen over uw toekomstige instrument. 

Dealer zoeken