Taal:
Adams Musical Instruments - Together in Music

TB1 Open Flow

De Adams TB1 tenortrombone zet de nieuwe maatstaf als het gaat om een instrument met een 'Open Flow' ventielontwerp. Dit ventiel, gemaakt door de Duitse ambachtslieden van Meinlschmidt, biedt een groot speelgemak in het lage register, gecombineerd met een verbluffend hoog register.

De standaardspecificaties van de TB1 maken een instrument met een fantastische klankrespons, flexibel speelgemak en een ongeëvenaarde projectie. De trombone heeft een 217,5 mm (8,5") eendelige, handgehamerde messing beker met een dikte van 0,60, en een nikkelzilvere single bore schuif en verchroomde nikkelzilveren binnenschuif. Verder heeft het instrument een 13,9 mm (0,547") grote boring, Meinlschmidt Open Flow ventiel en een open F-bevestiging met open wrap.

Technische specificaties TB1

Toonsoort: Bb/ F
Boring: 13.9 mm (0.547”) 
Beker Materiaal: Eendelige handgehamerde messing beker –
Beker Diameter: 217.5 mm (8.5")
Wrap: Open short wrap F attachment met Meinlschmidt Open Flow ventiel
Schuif: Nikkelzilver buitenschuif, single bore
Main Tuning Slide: Reverse
Afwerking: Gelakt   
Wanddikte: 0.60

Uw mondstukkeuze is uiterst persoonlijk en zeer belangrijk voor het speelplezier. Daarom leveren wij geen standaard mondstuk bij onze instrumenten.

Jij bent uniek

Stel je eigen Adams trombone samen

De ene muzikant heeft graag een warmere klank. De ander niet. De ene heeft een enorme longinhoud. De ander niet. Er zijn spelers die meer weerstand willen voelen. Anderen niet. Allemaal factoren die een rol spelen bij het kiezen van een instrument. 

De instrumentenbouwers van Adams gaan graag verder waar het standaard aanbod eindigt. Met een volledige in-house ontwikkeling en productie, betekent dit concreet dat we jouw instrument volledig op maat kunnen maken. Samengesteld naar jouw persoonlijke voorkeuren. Enkel door perfectie gedreven, wordt elk onderdeel tot leven gebracht in handen van onze vakkundige instrumentenmakers.  

Daarom biedt Adams naast de trombones in de standaardconfiguratie een aantal keuzemogelijkheden voor de beker en schuif van uw trombone. Hiermee heeft u de mogelijkheid om uw trombone volledig aan te passen aan uw persoonlijke voorkeuren en speelstijl.

Bekers

Elke Adams trombone heeft een unieke, ééndelige handgehamerde beker, gemaakt van messing, goudmessing of Sterling zilver. Het maakt niet uit welk materiaal je kiest, deze bekers zijn altijd uniek, zorgvuldig gemaakt en iedere beker geeft de muzikant verschillende expressieve mogelijkheden.

Messing

Met een messing beker zit je nooit fout. Deze beker spreekt zeer gemakkelijk aan en heeft een verfijnd geluid, waarmee over het algemeen iedere speler goed overweg kan. Messing bevat ongeveer 70 % koper, dat warmte toevoegt aan de klankkleur.

Goudmessing

Een goudmessing beker kleurt erg makkelijk qua klank. Daarnaast mengt de klank zich ook erg gemakkelijk, een eigenschap die voor veel muzikanten erg belangrijk is. Goudmessing wordt vaak gekozen als het perfecte compromis tussen messing en red brass. Het materiaal heeft ongeveer 85% koper.  

Red Brass

Onze red brass beker het grootste, warmste en meest ronde geluid in ons assortiment. Het maakt deze beker zeer geschikt voor het krachtiger orkestspel dat vaak wordt gevraagd in de grote symfonieën. In red brass zit 90% koper.

Sterling Zilver

Sterling zilver biedt een zeer rijk en elegant geluid dat vaak als sprankelender wordt omgeschreven in vergelijking met de andere bekers. De Sterling beker is zeer nauwkeurig en maakt articulatie gemakkelijker, waardoor het een uitstekende keuze is voor solisten.

Schuiven

Alle Adams schuiven hebben verchroomde nikkelzilveren binnenschuiven om de best mogelijke feel te garanderen bij het bewegen van de schuif. Vervolgens bieden we verschillende opties om uw schuif verder te personaliseren.

Messing biedt een levendige en gecentreerde toon. Nikkelzilver staat bekend om zijn breder en krachtiger speelkarakter. De lichtgewicht slides voegen een extra energieke respons en schittering toe aan de toon.

Hieronder een overzicht van de schuiven die we aanbieden. 

Messing single bore (standaard) of double bore

Messing lightweight single bore of double bore

Nikkelzilver in single bore of double bore

Nikkelzilver lightweight in single bore or dual bore

Ben jij op zoek naar een nóg specifieker geluid? Bijvoorbeeld een Red Brass beker met Sterling Zilver flare of een aparte combinatie van materialen in de schuif? Niets is ons te gek en we werken graag samen met jou aan het perfecte instrument. Aarzel niet en contacteer ons. 

Contact

Blader door de Adams Brass collectie

Vraag nu gratis de Adams Brass catalogus aan. Ontdek onze handgemaakte koperblaasinstrumenten en laat u inspireren door verhalen van uitzonderlijke muzikanten en instrumentenbouwers.

Vraag gratis aan

 

Verkooppunten Adams Brass

Adams werkt met een wereldwijd netwerk van dealers en distributeurs. Bekijk snel bij wie u het beste terecht kunt voor verdere vragen over uw toekomstige instrument. 

Dealer zoeken