Taal:
Adams Musical Instruments - Together in Music

E3 Euphonium

Met de Adams E3 euphonium haal je een instrument in huis dat is gebouwd op de sweet spot tussen grootse klank en flexibiliteit. Het instrument is de grootste euphonium in het assortiment van Adams Brass, maar dankzij de materiaalkeuze en het onderscheidende ontwerp geeft het instrument je toch alle ruimte voor virtuositeit.  

Bij de ontwikkeling van de E3 is zeer gericht rekening gehouden met de ensemblespeler in een brassband, fanfare of harmonieorkest. In vergelijking met de Adams E1 en E2, geeft het instrument iets meer sturing en heeft de klank een iets zangeriger karakter.

Specificaties E3 euphonium

Toonsoort: Bb
Beker & afwerking:
Messing, verzilverd
Beker Diameter: Ø 305 mm (12")
Wanddikte: 0,60
Ventielen: 4 gecompenseerde ventielen (3+1), roestvrij staal met nylon geleiders
Boring: Ventiel 1-2-3: 15 mm en ventiel 4: 16 mm
Trigger: Optioneel
Waterkleppen: 3
Case: Inclusief (Adams/Marcus Bonna)
Extra: Onderhoudsset (poetsdoek, ventielolie, pompenvet)

Uw mondstukkeuze is uiterst persoonlijk en zeer belangrijk voor het speelplezier. Daarom leveren wij geen standaard mondstuk bij onze instrumenten. 

De E3 euphonium beschikt net als de E1 over 4 gecompenseerde ventielen en een beker met een diameter van 305 mm. Onderscheidende kenmerken zijn een ander mondstukbuis, een andere "flare" van de beker, bevestigingen en bochtjes. Ideaal voor ensemble spelers die op zoek zijn naar een donkerder geluid met een zeer stabiele kern.

Jij bent uniek

De ene muzikant heeft graag een warmere klank. De ander niet. De ene heeft een enorme longinhoud. De ander niet. Er zijn spelers die meer weerstand willen voelen. Anderen niet. Allemaal factoren die een rol spelen bij het kiezen van een instrument. 

De instrumentenbouwers van Adams gaan graag verder waar het standaard aanbod eindigt. Met een volledige in-house ontwikkeling en productie, betekent dit concreet dat we jouw instrument volledig op maat kunnen maken. Samengesteld naar jouw persoonlijke voorkeuren. Enkel door perfectie gedreven, wordt elk onderdeel tot leven gebracht in handen van onze vakkundige instrumentenmakers.  

Meer weten over de Adams Custom instrumenten? Neem vrijblijvend contact met ons op en ontdek alle mogelijkheden.

Contact

Meer informatie over Adams Brass?

Adams werkt met een wereldwijd netwerk van dealers en distributeurs. Bekijk snel bij wie u het beste terecht kunt voor verdere vragen over uw toekomstige instrument. 

Dealer zoeken

Cookie informatie

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te optimaliseren.

Meer info