Taal:
Adams Musical Instruments - Together in Music

E2 Euphonium

De Adams E2 euphonium is een echte krachtpatser. Deze ruim gebouwde euphonium wordt vervaardigd uit zwaarder materiaal, is uitgerust met een zwaarder ventielhuis en heeft een grote beker met gesoldeerde rand.

Het resultaat is een handgemaakt instrument dat wanneer je het aanspeelt, meteen zal opvallen door zijn compacte, volle en uiterst kernachtige toon. Hou jij van een zwaarder instrument met veel focus? Dan is de Adams E2 ongetwijfeld jouw instrument. 

 

Specificaties E2 euphonium

Toonsoort: Bb
Beker & afwerking:
Messing, verzilverd
Beker Diameter: Ø 310 mm (12.2")
Wanddikte: 0,80
Ventielen: 4 gecompenseerde ventielen (3+1), roestvrij staal met nylon geleiders
Boring: Ventiel 1-2-3: 15 mm en ventiel 4: 16 mm
Trigger: Optioneel
Waterkleppen: 3
Case: Inclusief (Adams/Marcus Bonna)
Extra: Onderhoudsset (poetsdoek, ventielolie, pompenvet)

Uw mondstukkeuze is uiterst persoonlijk en zeer belangrijk voor het speelplezier. Daarom leveren wij geen standaard mondstuk bij onze instrumenten.  

Het instrument wordt enkel gebouwd met een wanddikte van 0.80, zowel het standaard Selected Model alsook bij custom bouw. De E2 heeft vier versterkte, gecompenseerde ventielen en beschikt over een grote messing beker van 310 mm. Standaard wordt de E2 verzilverd als afwerking. Een trigger kan optioneel worden toegevoegd bij een custom instrument.

Een handgemaakt instrument

Het is een gedurfd understatement om te claimen dat ieder instrument handgemaakt is. We zijn er trots op dat we een van de laatste fabrikanten ter wereld zijn die dit ambacht beheersen. Enkel door perfectie gedreven, wordt elk onderdeel tot leven gebracht in handen van onze vakkundige instrumentenmakers.

De beker en body van onze instrumenten worden volledig uit plaatmateriaal vervaardigd, waardoor we dunne en uniforme wanddiktes kunnen garanderen. Door het hameren en buigen bereiken we bovendien een hardheid die mechanisch niet haalbaar is. Deze productiemethode en de bijhorende kwaliteit is op geen enkele manier te vergelijken met de veel goedkopere hydroforming techniek die wordt toegepast op goedkopere instrumenten in de markt die worden gemaakt in lagelonenlanden. Kies jij ook voor kwaliteit?

Ventielen van ongeƫvenaarde klasse

Adams ventielen worden geproduceerd met de knowhow en productietechnieken van de legendarische ventielenmaker Bauernfeind. Door het gebruik van roestvrij staal is een lange levensduur en betrouwbare, snelle werking gegarandeerd. De ventielen worden afgewerkt op CNC-slijpmachines en met een tolerantie van 0,005 mm passend gemaakt in het met de hand gesoldeerde verntielhuis. Ervaar zelf de impact van deze ongeëvenaarde precisie op jouw speelcomfort. 

Jij bent uniek

De ene muzikant heeft graag een warmere klank. De ander niet. De ene heeft een enorme longinhoud. De ander niet. Er zijn spelers die meer weerstand willen voelen. Anderen niet. Allemaal factoren die een rol spelen bij het kiezen van een instrument. 

De instrumentenbouwers van Adams gaan graag verder waar het standaard aanbod eindigt. Met een volledige in-house ontwikkeling en productie, betekent dit concreet dat we jouw instrument volledig op maat kunnen maken. Samengesteld naar jouw persoonlijke voorkeuren. Enkel door perfectie gedreven, wordt elk onderdeel tot leven gebracht in handen van onze vakkundige instrumentenmakers.  

Meer weten over de Adams Custom instrumenten? Neem vrijblijvend contact met ons op en ontdek alle mogelijkheden.

Contact

Blader door de Adams Brass collectie

Vraag nu gratis de Adams Brass catalogus aan. Ontdek onze handgemaakte koperblaasinstrumenten en laat u inspireren door verhalen van uitzonderlijke muzikanten en instrumentenbouwers.

Vraag gratis aan

 

Verkooppunten Adams Brass

Adams werkt met een wereldwijd netwerk van dealers en distributeurs. Bekijk snel bij wie u het beste terecht kunt voor verdere vragen over uw toekomstige instrument. 

Dealer zoeken