Taal:
Adams Musical Instruments - Together in Music

E1 Euphonium

Maak kennis met de Adams E1 euphonium, een toonaangevende combinatie van prachtig ontwerp en superieure prestaties. Volledig handgemaakt met hoogwaardige materialen en geavanceerde techniek geniet je van ultiem speelplezier op jouw instrument.

Het eerste wat je zult merken als je de E1 bespeelt, is dat het instrument ongelooflijk goed aanspreekt in perfecte stemming. Het instrument is ontwikkeld voor musici die naast het spelen in een sectie ook graag solistische uitdagingen aangaan en geeft veel ruimte om je toon te kleuren. Het maakt de E1 een ontzettend expressief instrument met een helder en open geluid. 

Specificaties E1 euphonium

Toonsoort: Bb
Beker & afwerking:
 Sterling zilver, gelakt of Messing, verzilverd
Beker Diameter: Ø 305 mm (12")
Wanddikte: 0,60
Ventielen: 4 gecompenseerde ventielen (3+1), roestvrij staal met nylon geleiders
Boring: Ventiel 1-2-3: 15 mm en ventiel 4: 16 mm
Trigger: Optioneel in custom configuratie
Waterkleppen: 3
Case: Inclusief (Adams/Marcus Bonna)
Accessoires: Onderhoudsset (poetsdoek, ventielolie, pompenvet), afneembare watervanger, 4e ventiel lock

Uw mondstukkeuze is uiterst persoonlijk en zeer belangrijk voor het speelplezier. Daarom leveren wij geen standaard mondstuk bij onze instrumenten.  

Het standaard Selected Model heeft standaard wanddikte van 0,60 op een messing, verzilverde beker óf een sterling zilver beker die zorgt voor een rijker spectrum van boventonen. Het instrument heeft 4 gecompenseerde ventielen en een beker met een diameter van 305 mm. Een trigger kan worden toegevoegd bij een custom instrument. 

Een handgemaakt instrument

Het is een gedurfd understatement om te claimen dat ieder instrument handgemaakt is. We zijn er trots op dat we een van de laatste fabrikanten ter wereld zijn die dit ambacht beheersen. Enkel door perfectie gedreven, wordt elk onderdeel tot leven gebracht in handen van onze vakkundige instrumentenmakers.

De beker en body van onze instrumenten worden volledig uit plaatmateriaal vervaardigd, waardoor we dunne en uniforme wanddiktes kunnen garanderen. Door het hameren en buigen bereiken we bovendien een hardheid die mechanisch niet haalbaar is. Deze productiemethode en de bijhorende kwaliteit is op geen enkele manier te vergelijken met de veel goedkopere hydroforming techniek die wordt toegepast op goedkopere instrumenten in de markt die worden gemaakt in lagelonenlanden. Kies jij ook voor kwaliteit?

Ventielen van ongeƫvenaarde klasse

Adams ventielen worden geproduceerd met de knowhow en productietechnieken van de legendarische ventielenmaker Bauernfeind. Door het gebruik van roestvrij staal is een lange levensduur en betrouwbare, snelle werking gegarandeerd. De ventielen worden afgewerkt op CNC-slijpmachines en met een tolerantie van 0,005 mm passend gemaakt in het met de hand gesoldeerde verntielhuis. Ervaar zelf de impact van deze ongeëvenaarde precisie op jouw speelcomfort. 

Jij bent uniek

De ene muzikant heeft graag een warmere klank. De ander niet. De ene heeft een enorme longinhoud. De ander niet. Er zijn spelers die meer weerstand willen voelen. Anderen niet. Allemaal factoren die een rol spelen bij het kiezen van een instrument. 

De instrumentenbouwers van Adams gaan graag verder waar het standaard aanbod eindigt. Met een volledige in-house ontwikkeling en productie, betekent dit concreet dat we jouw instrument volledig op maat kunnen maken. Samengesteld naar jouw persoonlijke voorkeuren. Enkel door perfectie gedreven, wordt elk onderdeel tot leven gebracht in handen van onze vakkundige instrumentenmakers.  

Meer weten over de Adams Custom instrumenten? Neem vrijblijvend contact met ons op en ontdek alle mogelijkheden.

Contact

Blader door de Adams Brass collectie

Vraag nu gratis de Adams Brass catalogus aan. Ontdek onze handgemaakte koperblaasinstrumenten en laat u inspireren door verhalen van uitzonderlijke muzikanten en instrumentenbouwers.

Vraag gratis aan

Verkooppunten Adams Brass

Adams werkt met een wereldwijd netwerk van dealers en distributeurs. Bekijk snel bij wie u het beste terecht kunt voor verdere vragen over uw toekomstige instrument. 

Dealer zoeken