Taal:
Adams Musical Instruments - Together in Music

Adams CN1 Cornet

Van de twee cornetten die Adams bouwt, is de CN1 een echt HaFa instrument met een zachtere klank dan de trompet om het register mee uit te breiden qua klankidioom. Steeds meer componisten schrijven dan ook voor trompet/ cornet. Het instrument met short-action ventielen en shepherd's crook heeft een zeer directe articulatie en spreekt makkelijk aan in alle registers. 

De CN1 cornet heeft een gemakkelijke aanspraak. Het typische "ronde" geluid past perfect in een orkestrale klank. Het instrument heeft een grote boring (12 mm) en een middelzwaar ventielhuis. De ééndelige handgehamerde messing beker produceert een vriendelijk warm geluid met geweldige projectie. De verzilverde afwerking voegt een vleugje schittering toe aan de klank van de CN1.

Specificaties CN1

Toonsoort: Bb
Bekermateriaal: 1-delig, handgehamerd messing
Bekerdiameter: 126 mm
Boring: L 12 mm
Mondstukbuis: Nr. 1 messing (0,55)
Trigger: Op stempomp
Ventielhuis: Messing (medium zwaar) - verlengd
Ventielen: 3x top center roestvrij staal
Ventieldrukkers: Messing, vlak
Afwerking: Verzilverd
Wanddikte: 0.50
Case: Inclusief (Adams/Gard)

Uw mondstukkeuze is uiterst persoonlijk en zeer belangrijk voor het speelplezier. Daarom leveren wij geen standaard mondstuk bij onze instrumenten.

Jij bent uniek

De ene muzikant heeft graag een warmere klank. De ander niet. De ene heeft een enorme longinhoud. De ander niet. Er zijn spelers die meer weerstand willen voelen. Anderen niet. Allemaal factoren die een rol spelen bij het kiezen van een instrument. 

De instrumentenbouwers van Adams gaan graag verder waar het standaard aanbod eindigt. Met een volledige in-house ontwikkeling en productie, betekent dit concreet dat we jouw instrument volledig op maat kunnen maken. Samengesteld naar jouw persoonlijke voorkeuren. Enkel door perfectie gedreven, wordt elk onderdeel tot leven gebracht in handen van onze vakkundige instrumentenmakers.  

Meer weten over de Adams Custom instrumenten? Neem vrijblijvend contact met ons op en ontdek alle mogelijkheden.

Contact

Blader door de Adams Brass collectie

Vraag nu gratis de Adams Brass catalogus aan. Ontdek onze handgemaakte koperblaasinstrumenten en laat u inspireren door verhalen van uitzonderlijke muzikanten en instrumentenbouwers.

Vraag gratis aan

 

Verkooppunten Adams Brass

Adams werkt met een wereldwijd netwerk van dealers en distributeurs. Bekijk snel bij wie u het beste terecht kunt voor verdere vragen over uw toekomstige instrument. 

Dealer zoeken