Taal:
Adams Musical Instruments - Together in Music

F5 Bugel

De Adams F5 Bugel is een prachtige combinatie van een vintage klankconcept en moderne technologie. Het instrument speelt zéér gemakkelijk vanwege de rechte doorloop in de ventielen, een zogenaamde 'straight flow'. Hierdoor loopt de mondstukbuis in een rechte lijn door in de beker, wat resulteert in minder weerstand tijdens het spelen. De ventielen van de F5 zijn bovendien short-action, waardoor ze minder ver ingedrukt hoeven te worden, wat virtuoos spelen makkelijker maakt. De volledig koperen beker maakt van de F5 onze bugel met de zachtste toon.

De volledig koperen beker met een diameter van 160 mm wordt door de bouwers van Adams gehamerd uit plaatmateriaal en heeft een wanddikte van 0,60. Het is het enige instrument uit de Adams blaasinstrumentenfabriek met een beker uit koper, een zeer zacht materiaal. Dit is ook in de klank terug te horen. De F5 komt standaard met een 10.5 mm ML boring. 

Specificaties F5

Stemming: Bb
Bekermateriaal: Handgehamerd koper
Bekerdiameter: 160 mm
Wanddikte: 0,50
Boring: ML 10,5 mm
Mondstukbuis: nr.2 (0.402") of nr.3 (0.413") 
Ventielhuis: Nikkelzilver/Brons (medium zwaar) - Straight flow
Ventielen: 3x top center roestvrij staal
Ventieldrukkers: Messing, vlak
Waterklep: Traditioneel
Afwerking: Gelakt
Case: Inclusief (Adams/Gard)

Uw mondstukkeuze is uiterst persoonlijk en zeer belangrijk voor het speelplezier. Daarom leveren wij geen standaard mondstuk bij onze instrumenten.

Jij bent uniek

De ene muzikant heeft graag een warmere klank. De ander niet. De ene heeft een enorme longinhoud. De ander niet. Er zijn spelers die meer weerstand willen voelen. Anderen niet. Allemaal factoren die een rol spelen bij het kiezen van een instrument. 

De instrumentenbouwers van Adams gaan graag verder waar het standaard aanbod eindigt. Met een volledige in-house ontwikkeling en productie, betekent dit concreet dat we jouw instrument volledig op maat kunnen maken. Samengesteld naar jouw persoonlijke voorkeuren. Enkel door perfectie gedreven, wordt elk onderdeel tot leven gebracht in handen van onze vakkundige instrumentenmakers.  

Meer weten over de Adams Custom instrumenten? Neem vrijblijvend contact met ons op en ontdek alle mogelijkheden.

Contact

CUSTOM BEKERMATERIALEN & WANDDIKTES

Messing 0.45 - 0.50 - 0.55 - 0.60
Goudmessing 0.45 - 0.50 - 0.55
Redbrass 0.45 - 0.50 - 0.55
Sterling zilver 0.45 - 0.50 - 0.55
Goudmessing/nickel zilver flare 0.45 - 0.50 - 0.55
Redbrass/nickel zilver flare 0.45 - 0.50 - 0.55

Available bell diameters:
150 mm - 160 mm - 170 mm

Meer informatie over Adams Brass?

Adams werkt met een wereldwijd netwerk van dealers en distributeurs. Bekijk snel bij wie u het beste terecht kunt voor verdere vragen over uw toekomstige instrument. 

Dealer zoeken