Taal:
Adams Musical Instruments - Together in Music

TBB1 Bas Trombone

De TBB1 bastrombone combineert het double independent Rene Hagmann GEN II® ventiel met het vakmanschap van Adams. De met de hand gehamerde 254 mm messing beker heeft een prachtig warm en rijk geluid in alle registers. Het instrument in stemming Bb / F / Gb / D heeft een grote boring van 14,3 mm en een open wrap F / Gb toevoeging voor sprankelende helderheid en extreme projectie. Het instrument is gebouwd met een nickel zilveren schuif en reageert moeiteloos in elke situatie. De AdamsTBB1 bastrombone is een perfecte keuze voor zowel de symfonische als de bandmuzikant.

Technische specificaties TBB1

Toonsoort: Bb/ F/ Gb/ D
Boring: 14.3 mm 
Beker Materiaal: Eendelige handgehamerde messing beker –
Beker Diameter: 254 mm (10")
Ventiel: Double Independent Rene Hagmann GEN II®
Schuif: Nikkelzilver buitenschuif, single bore
Afwerking: Gelakt   
Wanddikte: 0.60

Uw mondstukkeuze is uiterst persoonlijk en zeer belangrijk voor het speelplezier. Daarom leveren wij geen standaard mondstuk bij onze instrumenten.

Jij bent uniek

Stel je eigen Adams trombone samen

De ene muzikant heeft graag een warmere klank. De ander niet. De ene heeft een enorme longinhoud. De ander niet. Er zijn spelers die meer weerstand willen voelen. Anderen niet. Allemaal factoren die een rol spelen bij het kiezen van een instrument. 

De instrumentenbouwers van Adams gaan graag verder waar het standaard aanbod eindigt. Met een volledige in-house ontwikkeling en productie, betekent dit concreet dat we jouw instrument volledig op maat kunnen maken. Samengesteld naar jouw persoonlijke voorkeuren. Enkel door perfectie gedreven, wordt elk onderdeel tot leven gebracht in handen van onze vakkundige instrumentenmakers.  

Daarom biedt Adams naast de trombones in de standaardconfiguratie een aantal keuzemogelijkheden voor de beker en schuif van uw trombone. Hiermee heeft u de mogelijkheid om uw trombone volledig aan te passen aan uw persoonlijke voorkeuren en speelstijl.

Bekers

Elke Adams trombone heeft een unieke, ééndelige handgehamerde beker, gemaakt van messing, goudmessing of Sterling zilver. Het maakt niet uit welk materiaal je kiest, deze bekers zijn altijd uniek, zorgvuldig gemaakt en iedere beker geeft de muzikant verschillende expressieve mogelijkheden.

Messing

Met een messing beker zit je nooit fout. Deze beker spreekt zeer gemakkelijk aan en heeft een verfijnd geluid, waarmee over het algemeen iedere speler goed overweg kan. Messing bevat ongeveer 70 % koper, dat warmte toevoegt aan de klankkleur.

Goudmessing

Een goudmessing beker kleurt erg makkelijk qua klank. Daarnaast mengt de klank zich ook erg gemakkelijk, een eigenschap die voor veel muzikanten erg belangrijk is. Goudmessing wordt vaak gekozen als het perfecte compromis tussen messing en red brass. Het materiaal heeft ongeveer 85% koper.  

Red Brass

Onze red brass beker het grootste, warmste en meest ronde geluid in ons assortiment. Het maakt deze beker zeer geschikt voor het krachtiger orkestspel dat vaak wordt gevraagd in de grote symfonieën. In red brass zit 90% koper.

Sterling Zilver

Sterling zilver biedt een zeer rijk en elegant geluid dat vaak als sprankelender wordt omgeschreven in vergelijking met de andere bekers. De Sterling beker is zeer nauwkeurig en maakt articulatie gemakkelijker, waardoor het een uitstekende keuze is voor solisten.

Schuiven

Alle Adams schuiven hebben verchroomde nikkelzilveren binnenschuiven om de best mogelijke feel te garanderen bij het bewegen van de schuif. Vervolgens bieden we verschillende opties om uw schuif verder te personaliseren.

Messing biedt een levendige en gecentreerde toon. Nikkelzilver staat bekend om zijn breder en krachtiger speelkarakter. De lichtgewicht slides voegen een extra energieke respons en schittering toe aan de toon.

Hieronder een overzicht van de schuiven die we aanbieden. 

Messing single bore (standaard) of double bore

Messing lightweight single bore of double bore

Nikkelzilver in single bore of double bore

Nikkelzilver lightweight in single bore or dual bore

Ben jij op zoek naar een nóg specifieker geluid? Bijvoorbeeld een Red Brass beker met Sterling Zilver flare of een aparte combinatie van materialen in de schuif? Niets is ons te gek en we werken graag samen met jou aan het perfecte instrument. Aarzel niet en contacteer ons. 

Contact

Blader door de Adams Brass collectie

Vraag nu gratis de Adams Brass catalogus aan. Ontdek onze handgemaakte koperblaasinstrumenten en laat u inspireren door verhalen van uitzonderlijke muzikanten en instrumentenbouwers.

Vraag gratis aan

 

Verkooppunten Adams Brass

Adams werkt met een wereldwijd netwerk van dealers en distributeurs. Bekijk snel bij wie u het beste terecht kunt voor verdere vragen over uw toekomstige instrument. 

Dealer zoeken