Instructies, opbouwen drumstelOnline winkelen is heden ten dage een hype waarbij vaak de prijs doorslaggevend is.

Een feit is, dat de goederen onuitgepakt arriveren en dan is het voor een leek vaak een hele klus om een drumstel goed in elkaar te zetten. Onderstaand vind je een mooie duidelijke omschrijving compleet met foto’s om dit proces te vergemakkelijken. De foto’s geven een duidelijk beeld hoe je te werk dient te gaan vanaf het moment dat het drumstel bij jou is afgeleverd. De voorbeelden werken met het drumstel Vogue Deluxe, een nieuw drumstel dat alleen bij Adams verkrijgbaar is, maar kan je ook helpen met alle andere merken. Bij andere merken zullen waarschijnlijk vaak andere onderdelen bijgevoegd zijn die niet overeenkomen met de foto’s maar naar onze mening kan het je goed helpen om elk drumstel goed in elkaar te zetten.

Wij wensen je veel succes, heb je vragen? Schroom niet om contact met ons op te nemen.

Stap 1

Controleer de dozen. Een drumstel wordt vaak geleverd in 3 aparte dozen. Twee dozen voor alle ketels en onderdelen en een doos voor de hardware. Vaak staat op de doos 1/3-2/3-3/3. Het laatste cijfer geeft het totale aantal dozen aan.

Klik op de foto's aan de rechterzijde voor een vergroting

Stap 2

Maak de hardwaredoos open en haal alles uit de doos, in dit geval (Vogue Deluxe) moet deze doos 4 verschillende hardware-delen bevatten.

Stap 3

De snare-stand bestaat uit twee losse delen en past maar op één manier in elkaar.

Stap 4

De snare rust in een soort drietand die open en dicht kan d.m.v. van een draaischroef. Ook dit wijst voor zich. Je kunt er niks aan fout doen.

Stap 5

De cymbaalstandaard bestaat (bij Vogue Deluxe) uit drie losse delen. Zie de foto’s voor de juiste montage.

Stap 6

Cymbaalboom-stand, ook deze bestaat (bij Vogue Deluxe) uit drie losse delen. Zie de foto's voor de juiste montage, net zoals de cymbaal stand kan hiermee weinig fout gaan.

Stap 7

Hihat standaard

De Hihat-standaard is het lastigste. Een keer in elkaar gezet op de juiste manier en je vergeet het nooit meer, dat is wel een voordeel.

We hebben de methode van montage zo goed mogelijk in beeld gebracht. Naar onze mening moet je volgens de foto’s de Hihat standaard goed in elkaar kunnen zetten.

Maak nu een andere doos open, wij kiezen in dit voorbeeld (Vogue Deluxe) voor doos 2/3. haal alles uit de doos en leg alles zichtbaar op een open plek voor het overzicht.

Stap 8

Het onderstel van de drumkruk, ook dit wijst zich vanzelf. Doe het in ieder geval rustig aan, zo kan er zeker niets fout gaan.

Stap 9

Dubbele tom-houder die op een later stadium op de bassdrum wordt geplaatst en waarop twee tom toms worden gemonteerd. Ook hier komen we op een later stadium op terug. De tom-houder kan van merk tot merk verschillen maar het principe is bij alle merken hetzelfde.

Stap 10

U heeft de gehele inhoud van de Vogue Deluxe uitgepakt en je bent klaar voor het openen van de 3de en tevens laatste doos.

Stap 11

De laatste doos, haal wederom alles uit de doos en zet het neer op een open plek. Het is belangrijk dat je doos voor doos afwerkt en niet alles door elkaar uitpakt. Dit zorgt voor overzicht en rust tijdens het opbouwen. Dit geldt voor alle merken drumstellen.

Stap 12

In de laatste doos is het zitje van de kruk verpakt (kan bij andere merken verschillen en het kan zelfs zijn dat er geen kruk wordt bijgeleverd) dit hangt af van wat je hebt besteld. Plaats het zitje op het eerder uitgepakte onderstel. Nu is de kruk klaar.

Stap 13

Ook hier heel gedetailleerd een overzicht van het monteren van de bassdrum pedaal.

De pedaal zit vaak in een apart doosje, waardoor hij niet op 'spanning' kan staan. De spanning ontstaat weer door allereerst de schroef te demonteren rechts van de pedaal.

Je moet er dan voor zorgen het voetblad een schuinte krijgt en dat dan tevens het gat waarin de klopper wordt gemonteerd je als het ware aankijkt. Als je deze stand hebt dan moet je ervoor zorgen dat de schroef weer gemonteerd wordt. De klopper kan dan worden geplaatst dmv de stemschroef die universeel is voor het gehele Drumstel.

Onderstaande foto’s geven aan hoe het gemonteerd dient te worden.

Stap 14

Het monteren van de rim op de tom. De foto's zorgen voor een juiste montage. Naar ons gevoel kan hier weinig mee fout gaan. Alles past maar op een manier, je hoeft er enkel voor te zorgen dat het logo op de ketel op de juiste manier zichtbaar blijft. Dat kan lastig zijn maar dat is op zich geen probleem. Maar bij het uiteindelijk opbouwen van de gehele set is het raadzaam en belangrijk dat alle logo’s goed zichtbaar zijn. Mocht dat achteraf niet zo zijn is het demonteren en monteren van de rim noodzakelijk. Als je hebt gekozen voor een set met een floortom dan zal een rim moeten worden gemonteerd, heb je een set met enkel losse toms dan zult je deze twee keer moeten monteren, dit geldt niet voor dit voorbeeld maar geldt voor alle andere merken.

Stap 15

De floortom

Dit is de eerste keer dat je de vellen erop moet leggen. (dit kan per merk verschillen)

U moet rekening houden met de vellen. Vaak zijn de vellen voor boven en onder verschillend. Je moet er in ieder geval voor zorgen dat alle vellen op dezelfde manier worden gemonteerd. Bij dit voorbeeld (Vogue Deluxe) span je onder op de floortom het vel met type BD en boven het vel met type BA.

De vellen zijn bij alle andere merken verschillend, kijk goed naar de vellen en zorg er nogmaals voor dat de ondervellen en de bovenvellen hetzelfde zijn.

Stap 16

De bassdrum

Bij de bassdrum worden twee verschillende vellen geleverd. Een voorvel en een slagvel. (Het voorvel is meestal zwart).

De kant waar de twee bassdrumpoten het dichtst bij de rand zijn gemonteerd is de voorkant van het drumstel. Je dient hier het voorvel op te monteren. De rest wijst voor zich.

De foto’s geven de correcte montage aan.

Alles is gemonteerd en klaar voor opbouw.

Laatste stap

De opbouw

Volg onderstaande foto's voor de opbouw van de complete set.

Controle

Onderstaande foto's geven je een beeld van het drumstel, uitgevoerd met 3 toms. De 3 toms dienen van klein naar groot gemonteerd te worden.

We hopen dat we hier een redelijk beeld geschetst hebben hoe je op een overzichtelijke manier je nieuwe drumstel kunt opbouwen. Mocht je desondanks nog vragen hebben dan kun je natuurlijk te allen tijde contact met ons opnemen. Wij helpen je graag verder!

Veel drumplezier!

Het Adams Drumworld Team!


 

Reageer

comments powered by Disqus
Ittervoort | 4 oktober 2011

« Terug

Informatie

Drumworld Nederland:
Aziëstraat 17-19
6014 DA Ittervoort

Drumworld België:
Halensebaan 157
B-3290 Diest

Contact OpeningstijdenLike us!


Adams endorsers
Kiki Beemer »
Toen ik ongeveer 10 jaar oud was kreeg ik mijn eerste drumstel en ging ik op les. Vanaf da... »
Eddie Claessens »
Ik drum sinds m’n 8e jaar; veel autodidact, later met professionele begeleiding door diver... »
Andreas Plum »
Seit etwa 3 Jahren arbeite ich eng mit der niederländischen Firma ADAMS zusammen, die mich... »
Meer


Service
Adams Drumworld School »
Bij Adams op drumles? Dat kan! We nodigen je hierbij uit om bij ons les te volgen. Want... »
Help, ons kind wil drummen!!! »
We hebben veel te maken met beginnende drummers en de vraag is: wat nu? »
Instructies, opbouwen drumstel »
Online winkelen is heden ten dage een hype waarbij vaak de prijs doorslaggevend is. »
Meer


Evenementen
Drumworld Festival »
13 september, Ittervoort
Meer