Language:
Adams Musical Instruments - Together in Music
News of Drumworld Ittervoort

Voorbereidingen provinciale popwedstrijd Nu of Nooit 2015 van start

26 August 2015

Vanaf deze maand start Stichting Popmuziek Limburg met de voorbereidingen van dé provinciale popwedstrijd Nu of Nooit. Muzikanten uit de hele provincie kunnen zich vanaf vandaag gratis inschrijven voor de wedstrijd en meedingen naar de hoofdprijs: het felbegeerde optreden tijdens het prestigieuze Pinkpop festival. De zes voorrondes van Nu of Nooit vinden vanaf oktober 2015 plaats in de grootste poppodia verspreid door de hele provincie. De finale zal dit jaar plaatsvinden in de Limburgzaal (Parkstad Limburg Theaters) te Heerlen.

Voorrondes vanaf oktober 2015, inschrijven reeds mogelijk

Nu of Nooit
Nu of Nooit is al jaren dé contest voor Limburgse popmuzikanten met als hoofdprijs een speelplek op het festival Pinkpop. Bands, hiphop formaties en singer-songwriters kunnen zich vanaf vandaag tot uiterlijk 28 augustus a.s. inschrijven voor Nu of Nooit 2015. Uit deze inschrijvingen wordt een selectie gemaakt van 30 deelnemers. Deze zullen in zes voorrondes spelen om een finaleplaats. De uiteindelijke zes finalisten strijden op zaterdag 12 december 2015 in de Limburgzaal (Parkstad Limburg Theaters) te Heerlen om dat felbegeerde plekje op de 47ste editie van Pinkpop. Zes finalisten worden gekozen door een professionele jury.

Voorrondes en finale vroeger in seizoen
Stichting Popmuziek Limburg (SPL) heeft ervoor gekozen om de planning van de wedstrijd aan te passen en de voorrondes en de finale eerder te laten plaatsvinden. Zo hoopt de organisatie het coachingsproces van de deelnemers te kunnen verlengen en de voorbereidingstijd voor Pinkpop en het daaropvolgende festivalseizoen te kunnen uitbreiden. Uiteindelijk moet deze aanpassing vooral de deelnemers ten goede komen.

Planning
Inschrijven:  maandag 29 juni tot en met vrijdag 28 augustus 2015
Voorronde 1:  vrijdag 16 oktober 2015 – Poppodium Nieuwe Nor, Heerlen
Voorronde 2:  zaterdag 17 oktober 2015 – Muziekcentrum de Bosuil, Weert
Voorronde 3:  vrijdag 23 oktober 2015– Muziekgieterij, Maastricht
Voorronde 4:  zaterdag 24 oktober 2015 – Poppodium Volt, Sittard
Voorronde 5:  vrijdag 30 oktober 2015 – Grenswerk, Venlo
Voorronde 6:  zaterdag 31 oktober 2015 – ECI Cultuurfabriek, Roermond
Finale:   zaterdag 12 december 2015 – Limburgzaal (Parkstad Limburg Theaters), Heerlen

Inschrijven
Inschrijven kan via de website van Stichting Popmuziek Limburg: www.spl.nl. Demo’s kunnen worden opgestuurd naar SPL, Postbus 203, 6040 AE Roermond. Maar het is ook mogelijk om MP3 bestanden via wetransfer naar [email protected] te sturen. Voor beide opties geldt: minimaal 2 eigen tracks.