Taal:
Adams Musical Instruments - Together in Music

Henrik Svitzer

Henrik Svizter werkt als fluitprofessor aan het Royal Danish Conservatory of Music en is leider en oprichter van het DKDM dwarsfluit ensemble. Daarnaast is hij directeur van de Edition Svitzer publishing house en voorzitter van de Danish flute society.

Henrik Svitzer behoort tot de French©\American fluitschool en is een van Scandinavisch meest gewaardeerde fluitist en docent. Hij studeerde aan het Royal Danish Conservatory of Music   met Prof. Poul Birkelund en later in de Verenigde Staten met Marcel Moyse, Thomas Nyfinger, Julius Baker (New York Philharmonic Orchestra) en met Maxence Larrieu in Frankrijk. Daarnaast volgde hij studies bij solofluitist Andreas Blau (Berliner Philharmoniker).  Henrik Svitzer is voormalig solofluitist bij het Philharmonisch Orkest van Kopenhagen en bij het Koninklijk Deens Orkest.
Hij heeft vele prijzen ontvangen bij internationale wedstrijden die hebben geleid tot een internationale carri¨¨re als solist. Henrik Svitzer heeft veel cd¡¯s gemaakt maar ook radio en TV programma's opgenomen in Japan, de VS en Europa.
Naast het geven van vele masterclasses wereldwijd, is hij ook regelmatig jurylid van vele nationale en internationale fluitcompetities.